Начало За нас Реклама Контакти

Солени орехови палачинки с кълнове

Снимка за Солени орехови палачинки с кълнове
60
Време за приготвяне: 60 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Апетитни парти хапки, увенчани с невероятната комбинация от орехи и синьо сирене. Истинска наслада за любителите на палачинките в по-нетрадиционните им разновидности и радост за окото на всяко тържество.

СъставНеобходими продукти за 20 броя

  • за палачинките:
  • 200 мл прясно мляко
  • яйца
  • ½ ч. ч. орехи, ситно смлени
  • 1 ч. ч. пълнозърнесто брашно
  • 2 с. л. бяло брашно
  • ½ ч. л. сол
  • 1 ч. л. мед
  • 2 ч. л. бакпулвер
  • 4 с. л. олио
  • за гарниране:
  • 100 г синьо сирене
  • 4 с. л. орехови ядки
  • 2 с. л. мед
  • 2 с. л. кълнове люцерна или лук

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Жълтъците се разбиват с меда и солта. Смесват се орехите, двата вида брашно и бакпулверът.

  2. 2.

    Към жълтъците се прибавят, като се редуват по малко от млякото и от брашнената смес. Накрая се слагат белтъците, разбити на сняг.

  3. 3.

    В сгорещен тиган, намазан с олио, се изпичат малки пухкави палачинки. Пекат се от двете страни.

  4. 4.

    Готовите палачинки се гарнират с парче синьо сирене, по една орехова ядка, мед и кълнове.

Апр. 2008
Още подобни рецепти
Коментари