Солени орехови палачинки с кълнове
60
Време за приготвяне: 60 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино
Апетитни парти хапки, увенчани с невероятната комбинация от орехи и синьо сирене. Истинска наслада за любителите на палачинките в по-нетрадиционните им разновидности и радост за окото на всяко тържество.
СъставНеобходими продукти за 20 броя
- за палачинките:
- 200 мл прясно мляко
- 4 яйца
- ½ ч. ч. орехи, ситно смлени
- 1 ч. ч. пълнозърнесто брашно
- 2 с. л. бяло брашно
- ½ ч. л. сол
- 1 ч. л. мед
- 2 ч. л. бакпулвер
- 4 с. л. олио
- за гарниране:
- 100 г синьо сирене
- 4 с. л. орехови ядки
- 2 с. л. мед
- 2 с. л. кълнове люцерна или лук
Начин на приготвяне
- 1.
Жълтъците се разбиват с меда и солта. Смесват се орехите, двата вида брашно и бакпулверът.
- 2.
Към жълтъците се прибавят, като се редуват по малко от млякото и от брашнената смес. Накрая се слагат белтъците, разбити на сняг.
- 3.
В сгорещен тиган, намазан с олио, се изпичат малки пухкави палачинки. Пекат се от двете страни.
- 4.
Готовите палачинки се гарнират с парче синьо сирене, по една орехова ядка, мед и кълнове.
Апр. 2008
Още подобни рецепти
Коментари