Снежни кокосови топчици
СъставНеобходими продукти за 20-30 броя
- 400 г бял шоколад
- 100 г краве масло
- 200 мл сметана
- 50 г натрошени целувки
- 3 с. л. Бейлис, кокосов ликьор или ром
- 100 г лешници
- 100 г кокосови стърготини
Начин на приготвяне
- 1.
Шоколадът се нарязва на ситно и се слага да се разтопи на бавен огън заедно с маслото и сметаната. Сместа се изстудява и се слага в хладилника. Добре е да престои поне 2 часа.
- 2.
Към сгъстената шоколадова смес се прибавят целувките и алкохолът. Отново се охлажда няколко часа.
- 3.
Оформят се малки топчета, в средата на които се слага по един лешник и се овалват в кокосови стърготини.
Вариации:
Заменете белия шоколад с тъмен и млечен. Можете да използвате бърбън.
Дек. 2008
Още подобни рецепти
Коментари