Начало За нас Реклама Контакти

Снежни кокосови топчици

Снимка за Снежни кокосови топчици
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Освен че изглеждат зимно и празнично, тези сладки са и невероятно вкусни. И няма как да е иначе, защото със съчетанието от бял шоколад, сметана и лешници кулинарният успех е гарантиран.

СъставНеобходими продукти за 20-30 броя

  • 400 г бял шоколад
  • 100 г краве масло
  • 200 мл сметана
  • 50 г натрошени целувки
  • 3 с. л. Бейлис, кокосов ликьор или ром
  • 100 г лешници
  • 100 г кокосови стърготини

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Шоколадът се нарязва на ситно и се слага да се разтопи на бавен огън заедно с маслото и сметаната. Сместа се изстудява и се слага в хладилника. Добре е да престои поне 2 часа.

  2. 2.

    Към сгъстената шоколадова смес се прибавят целувките и алкохолът. Отново се охлажда няколко часа.

  3. 3.

    Оформят се малки топчета, в средата на които се слага по един лешник и се овалват в кокосови стърготини.

Вариации:
Заменете белия шоколад с тъмен и млечен. Можете да използвате бърбън.

Дек. 2008
Още подобни рецепти
Коментари