Сладки с корнфлейкс
Понякога дългото време за приготвяне не е от решаваща роля за качеството на десертите. Тези семпли и вкусни сладки стават готови само за половин час, а заради хитрото използване на корнфлейкса са неустоимо хрупкави.
СъставНеобходими продукти за 40 броя
- 60 г меко масло
- 100 г захар
- 1 щипка сол
- 1 яйце
- 1 с. л. прясно мляко
- 1 ч. л. ванилова есенция
- 1 ч. ч. брашно
- ½ ч. л. бакпулвер
- 100 г стафиди
- 100 г орехи, нарязани на едро
- 1 ч. л. настъргана кора от лимон
- 1 ч. ч. корнфлейкс
- 20 коктейлни череши или от сладко, по желание
Начин на приготвяне
- 1.
Маслото се разбива със захарта и солта. Прибавят се яйцето и млякото и се разбърква. Слага се брашното, пресято с бакпулвера, и се бърка с дървена лъжица. Добавят се ядките, стафидите, есенцията, лимоновата кора.
- 2.
От тестото се оформят топчета, които се овалват в леко натрошения корнфлейкс. Сладките се подреждат на разстояние върху хартия за печене. В средата на всяка се слага по половин череша.
- 3.
Сладките се пекат 7-8 мин. във фурна, загрята на 200° С.