Скариди върху морска сол
25
Време за приготвяне: 25 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино
Това е най-натуралният и прост начин за приготвяне на вкусни скариди. Рибарите от Санторини и околните острови го използват от векове, а на нас ни го показа шеф Митко Клаклов от Mr. Pizza.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 8 броя едри скариди (размер 16/20)
- 250 г морска сол
-
1 лимон
Начин на приготвяне
- 1.
Солта се загрява върху сач или в метален тиган с дебело дъно, без тефлоново покритие.
- 2.
Когато солта започне леко на пука скаридите се подреждат отгоре, оставят се да се зачервят от едната страна за около 7 мин. и се обръщат от другата страна за още 7 мин.
- 3.
Поднасят се леко поръсени с лимонов сок.
Подходящи типове вина
Юни 2013
Още подобни рецепти
Коментари