Скариди с ябълков сос
Тази рецепта за шишчета от скариди, както и много други, ще намерите в книгата на Gourmet Publishing "Парти рецепти за модерни хора".
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 1 кисела ябълка
- 1 ч. л. мед
- сокът на 1 лимон
- 1 с. л. заквасена сметана
- 15 листа босилек
- 12 големи скариди
- 6 резена пушен бекон
- сол
- прясно смлян черен пипер
-
зехтин за пържене
Начин на приготвяне
- 1.
Ябълката се измива, подсушава се, отстраняват се семките и се настъргва. Смесва се с меда, лимоновия сок и сметаната.
- 2.
Листата босилек се измиват, подсушават се, нарязват се или се накъсват и се прибавят към ябълката.
- 3.
Скаридите се измиват със студена вода, изчистват се от обвивката и червото и се подсушават. Беконът се разрязва на половина по дължина. Всяка скарида се увива в парче бекон и се набождат по 3 на шишче.
- 4.
Подправят се със сол и пипер, запържват се от двете страни в сгорещения зехтин около 5 мин. Слагат се за кратко време върху кухненска хартия и се сервират със соса.