Начало За нас Реклама Контакти

Скариди с чесън и узо

Снимка за Скариди с чесън и узо
20
Време за приготвяне: 20 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Съществува уникална връзка между узото и скаридите, която вероятно се дължи на сладките акценти в ароматите им, и само печели от ефирното участие на чесъна в тази рецепта.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 12 едри белени скариди или 300 г по-дребни
  2. 1 с. л. масло
  3. 1 с. л. зехтин
  4. 2 скилидки чесън, необелени
  5. 3 с. л. узо или мастика
  6. 200 мл течна сметана
  7. 1 ч. л. розов пипер
  8. 2 с. л. див лук, нарязан
  9.  сол на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Маслото и зехтинът се сгорещяват и в тях се слага чесънът, разбърква се няколко секунди, докато се засили ароматът му и се маха. Добавят се скаридите и се задушават 3-4 мин., докато порозовеят.

  2. 2.

    Слага се узото и внимателно се запалва. Когато пламъците изгаснат, се налива сметаната и се подправя с розовия пипер и сол на вкус. Добавя се дивият лук и ястието се отстранява от огъня. Поднася се с топъл запечен хляб.


Подходящи типове вина
Септ. 2010
Още подобни рецепти
Коментари