Скариди маргарита
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино
Опушеният вкус на текилата, който в класическия мексикански коктейл е допълнен с острия аромат на лайма, много добре подхожда на морската сладост на скаридите и пикантността на лука и джинджифила.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 600 г почистени едри скариди
- 1 с. л. пречистено масло
- 1 скилидка чесън, ситно нарязана
- 2 с. л. текила
- 1 с. л. коантро
- 30 мл сок от лайм
- 1 ч. л. джинджифил, настърган
- 1 ч. л. кафява захар
- 1 шалот или 2 стръка пресен лук, ситно нарязани
- 1 лайм, нарязан на резенчета
- рукола и бейби спанак за сервиране
- смляна морска сол и шарен пипер на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Маслото се загрява и в него се слагат подсушените скариди заедно с чесъна. Разбъркват се 2-3 мин. на силен огън, докато се зачервят и вече не са прозрачни. Посоляват се с морска сол и се поръсват със смлян шарен пипер.
- 2.
Смесват се текилата, коантрото, сокът от лайм, джинджифилът, захарта и нарязаният лук. Разбъркват се със скаридите и се поднасят със спанака, руколата и резените лайм.
Подходящи типове вина
Юни 2015
Още подобни рецепти
Коментари