Сирене талагани на скара
20
Време за приготвяне: 20 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино
Това е типична гръцка рецепта, представена тук от екипа на СкараБар. Заради овчето мляко, от което се прави сиренето талагани в Пелопонес, вкусът му е много по-мек и объл в сравнение с доста соленото и хрускаво халуми.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 400 г сирене талагани
-
прясно изцеден сок от лимон
Начин на приготвяне
- 1.
Сиренето се нарязва на филийки и се пече на грил или тиган от двете страни, докато се появат отчетливи резки от скарата.
- 2.
Поръсва се богато с лимоновия сок.
Подходящи типове вина
Дек. 2013
Още подобни рецепти
Коментари