Шведски хляб с печени наденички и сирене
Чудесно шведско предложение от типа "две в едно". Хрупкавият хляб се съчетава превъзходно с наденичките, а палитрата от вкусове се допълва от сиренето, смесено с магданоз. Рецепта за зимни празници или просто за да се поглезите с нещо по-нестандартно.
СъставНеобходими продукти за 20 броя
- 250 мл заквасена сметана
- 1 ч. л. сол
- 1 с. л. глюкоза
- 1 ч. л. сода бикарбонат
- 2 ½ ч. ч. брашно
- 500 г сурова наденица
- 1 ч. ч. настъргано сирене чедар или кашкавал
- 1 с. л. нарязан на ситно магданоз
- кисели краставички за гарниране
Начин на приготвяне
- 1.
Смесват се сметаната и глюкозата.
- 2.
Брашното се разбърква в купа със солта и содата. Оформя се кладенче, прибавя се сметановата смес и се омесва тесто. Разточва се на тънък лист върху добре набрашнена повърхност. Изрязват се кръгове, които се пекат върху нагорещен тиган с незалепващо покритие от двете страни на умерена температура. Когато се обърнат, се поръсват с настърганото сирене, смесено с магданоза.
- 3.
Наденичките се нарязват на 20 парчета и се изпичат на грил-тиган.
- 4.
Питките се поднасят топли, гарнирани с наденичките и кисели краставички.