Начало За нас Реклама Контакти

Шведски хляб с печени наденички и сирене

Снимка за Шведски хляб с печени наденички и сирене
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Чудесно шведско предложение от типа "две в едно". Хрупкавият хляб се съчетава превъзходно с наденичките, а палитрата от вкусове се допълва от сиренето, смесено с магданоз. Рецепта за зимни празници или просто за да се поглезите с нещо по-нестандартно.

СъставНеобходими продукти за 20 броя

  • 250 мл заквасена сметана
  • 1 ч. л. сол
  • 1 с. л. глюкоза
  • 1 ч. л. сода бикарбонат
  • 2 ½ ч. ч. брашно
  • 500 г сурова наденица
  • 1 ч. ч. настъргано сирене чедар или кашкавал
  • 1 с. л. нарязан на ситно магданоз
  •   кисели краставички за гарниране

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Смесват се сметаната и глюкозата.

  2. 2.

    Брашното се разбърква в купа със солта и содата. Оформя се кладенче, прибавя се сметановата смес и се омесва тесто. Разточва се на тънък лист върху добре набрашнена повърхност. Изрязват се кръгове, които се пекат върху нагорещен тиган с незалепващо покритие от двете страни на умерена температура. Когато се обърнат, се поръсват с настърганото сирене, смесено с магданоза.

  3. 3.

    Наденичките се нарязват на 20 парчета и се изпичат на грил-тиган.

  4. 4.

    Питките се поднасят топли, гарнирани с наденичките и кисели краставички.


Февр. 2008
Още подобни рецепти
Коментари