Начало За нас Реклама Контакти

Шункови рулца

Снимка за Шункови рулца
40
Време за приготвяне: 40 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Вместо обичайните сандвичи за закуска лесно може да приготвите тези апетитни рулца с шунка и кашкавал.

СъставНеобходими продукти за 20 броя

  • за тестото:
  • 100 г извара
  • 150 г кисело мляко
  •  щипка сол
  • 6 с. л. стопено масло
  • 400 г брашно
  • 1 с. л.   бакпулвер
  • за пълнежа:
  • 150 г шунка, ситно скълцана
  • 100 г настърган кашкавал
  • 1 с. л. доматено песто
  • 1 с. л. ситно скълцан магданоз
  • 1 жълтък за намазване
  • 1 с. л. сусам или мак за поръсване

Начин на приготвяне

  • 1.

    Брашното се смесва с бакпулвера и солта. Изварата се разбива с млякото и маслото. Брашното се прибавя постепенно към млечната смес и се оформя тесто. Разточва се върху набрашнена повърхност на лист с дебелина 5 мм.

  • 2.

    Смесват се шунката, кашкавалът, магданозът и доматеното песто. Получената смес се разстила върху разточения лист и се завива на стегнато руло. Увива се с фолио и се слага да се стегне във фризера за 15 мин.

  • 3.

    Рулото се нарязва на парчета с дебелина 1 см. Намазват се с жълтък, поръсват се със сусам или мак и се слагат върху хартия за печене в загрята на 200° С фурна за 20 мин. или докато се зачервят.


Май 2011
Още подобни рецепти
Коментари