Шункови рулца
Вместо обичайните сандвичи за закуска лесно може да приготвите тези апетитни рулца с шунка и кашкавал.
СъставНеобходими продукти за 20 броя
- за тестото:
- 100 г извара
- 150 г кисело мляко
- щипка сол
- 6 с. л. стопено масло
- 400 г брашно
- 1 с. л. бакпулвер
- за пълнежа:
- 150 г шунка, ситно скълцана
- 100 г настърган кашкавал
- 1 с. л. доматено песто
- 1 с. л. ситно скълцан магданоз
- 1 жълтък за намазване
- 1 с. л. сусам или мак за поръсване
Начин на приготвяне
- 1.
Брашното се смесва с бакпулвера и солта. Изварата се разбива с млякото и маслото. Брашното се прибавя постепенно към млечната смес и се оформя тесто. Разточва се върху набрашнена повърхност на лист с дебелина 5 мм.
- 2.
Смесват се шунката, кашкавалът, магданозът и доматеното песто. Получената смес се разстила върху разточения лист и се завива на стегнато руло. Увива се с фолио и се слага да се стегне във фризера за 15 мин.
- 3.
Рулото се нарязва на парчета с дебелина 1 см. Намазват се с жълтък, поръсват се със сусам или мак и се слагат върху хартия за печене в загрята на 200° С фурна за 20 мин. или докато се зачервят.