Шунка с панирано яйце, опашки от лангустини и аспержи
Великолепно ястие с няколко компонента, приготвено специално за "Меню" от известния шеф-готвач Андре Токев. Комбинацията от продукти несъмнено ще очарова и най-взискателното небце, така че си струва да я изпробвате, ако искате да поднесете нещо по-различно и нестандартно.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 400 г шунка, нарязана на 4 парчета
- 200 г опашки от лангустини
- 4 яйца
- 1 яйце за паниране
- 200 г брашно
- 300 г галета
- 1 кг зелени аспержи
- 100 г шалот, нарязани на ситно
- 100 мл бяло вино
- 200 мл сметана
- 100 г моркови, нарязани на кубчета
- 80 г праз лук, нарязан на ситно
- олио за пържене
- сол на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
В тиган се запържват скаридите и се изваждат. В същия тиган се запържват нарязаните моркови, шалот и праз лук. Погасява се с бялото вино, след това със сметаната. Зеленчуците не трябва да омекват, а да останат хрупкави.
- 2.
Яйцата се сваряват рохки и се панират в брашното, разбитото яйце и галетата. Пържат се като шницели.
- 3.
Взимат се парчета шунка или бекон, запържват се в тиган да станат хрупкави и кафяви от двете страни.
- 4.
Аспержите се обелват и се изпичат на грил или в грил-тиган леко посолени.
- 5.
Всички елементи на ястието се аранжират в чиния и се сервират.