Начало За нас Реклама Контакти

Шоколадово суши

Снимка за Шоколадово суши
60
Време за приготвяне: 60 минути
III
Степен на трудност - Сложна

Суши-пуристите вероятно гласно ще заклеймят този десерт, но със сигурност в себе си ще се наслаждават на всяко зрънце от него.

СъставНеобходими продукти за 8 - 10 порции

250 г ориз за суши
  • 400 мл кокосово мляко
  • 250 мл вода
  • 100 г захар
  • 1 с. л. оризов оцет
  • 1 киви
  • 1 манго
  • 3 ягоди
  • 2 с. л. портокалов ликьор или коняк
  • 150 г тъмен шоколад
  • 100 мл портокалов или прасковен ликьор за сервиране

Начин на приготвяне

  • 1.

    Оризът се измива, смесва се с кокосовото мляко и водата и се слага да заври. Оставя се да къкри 15 мин. под капак. Отстранява се от огъня и се оставя покрит още 15 мин. Добавят се захарта и оцетът и се охлажда.

  • 2.

    Плодовете се нарязват на пръчици и се заливат с алкохола да се мариноват.

  • 3.

    Върху хартия за печене се начертават 4 правоъгълника 30 х 9 см и 4 с размери 30 х 11см

  • 4.

    Оризът се разстила върху четирите по-малки правоъгълника на слой от 0,5 см. В единия край се прави каналче, в което се подреждат маринованите плодове, и се завива на стегнато руло с помощта на хартията. Охлажда се в хладилника.

  • 5.

    Шоколадът се стопява и се намазва на по-плътен слой върху по-големите правоъгълници. Върху него се поставят рулата от ориз и се завиват така, че целите да се обгърнат с шоколад. Завиват се в хартията и се съхраняват в хладилника.

  • 6.

    Шоколадовото суши се нарязва с къдрав нож за хляб. Поднася се с купичка ликьор за топене. 

Март 2014
Още подобни рецепти
Коментари