Начало За нас Реклама Контакти

Медени дъвчащи бонбони

Снимка за Медени дъвчащи бонбони
60
Време за приготвяне: 60 минути
II
Степен на трудност - Средна

Ако всички бяхме деца, едва ли щеше да има по-хубаво нещо от това сами да си правим дъвчащите бонбони и да ги ядем колкото ни се иска. Сигурни сме, че за мнозина от нас и в по-напреднала възраст това ще е голямо удоволствие.

СъставНеобходими продукти за около 20 броя

  • 1 с. л. масло
  • 300 мл мед
  • 100 мл течна сметана 35%
  • 2 щипки сода бикарбонат
  •  тъмен шоколад за гарниране, по желание

Начин на приготвяне

  • 1.

    Тавичка се намазва с половината от маслото и се слага в хладилника.

  • 2.

    Смесват се медът и сметаната и се слагат да врат на силен огън, без да се покриват, като се разбъркват, докато сместа достигне 145° С или добие светъл карамелен цвят.

  • 3.

    Отстранява се от огъня, добавя се содата за хляб, разбърква се и се сипва в намаслената тавичка. Изчаква се карамелът да се поохлади, но все още да е топъл и пластичен. Ръцете се намазват с масло и карамелът се изтегля, усуква и прегъва няколко минути, докато стане по-светъл на цвят.

  • 4.

    Накрая се разтегля на фитили с дебелина 2 см и се усуква. Нарязва се с ножица, намазана с масло, на малки бонбони с дължина 2-3 см.

  • 5.

    Всеки бонбон може да се увие в целофан. За да останат твърди и да запазят формата си, се съхраняват в хладилника. Може да се потопят наполовина в стопен тъмен шоколад.

  •  
Галерия
Март 2015
Още подобни рецепти
Коментари