Шоколадови трюфели
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 400 г тъмен шоколад
- 200 г сметана
- 40 г масло
- 3 с. л. ликьор или коняк, по желание
- какао, пудра захар, бадеми за овалване
Начин на приготвяне
- 1.
Ганашът се приготвя от предния ден. Шоколадът се начупва на малки парченца, маслото се нарязва на кубчета.
- 2.
Сметаната се загрява, когато е почти завряла се прибавя шоколадът, като се разбърква с вилица. Когато се разтопи, се прибавят маслото и ликьорът, разбърква се, докато сместа стане гладка и се покрива с пластмасово фолио. Слага се в хладилника.
- 3.
На другия ден от сместа се правят топчета, които се овалват в какао, пудра захар или бадеми. Връщат се в хладилника за 30 мин. и са готови за поднасяне.
Май 2010
Още подобни рецепти
Коментари