Шоколадов оризов крем
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 250 г сирене рикота, "Филаделфия" или друго фино крем сирене
- 1 ч. ч. пудра захар
- 1 с. л. кафеен или кокосов ликьор
- 3 с. л. сметана
- 1 ч. ч. сварен кафяв ориз
- 100 г тъмен шоколад
- 3 жълтъка
Начин на приготвяне
- 1.
Сиренето се разбива на пухкав крем. Към него се прибавят 2 с.л. пудра захар, ликьорът и сметаната. Разбърква се добре. Слагат се оризът и разтопеният на водна баня шоколад. Отново се разбърква и сместа се разпределя в 4 купички.
- 2.
Останалата захар се слага да заври с 60 мл вода до получаването на гъст сироп.
- 3.
Жълтъците се разбиват, докато побелеят и към тях се прибавя при непрекъснато разбиване врящият сироп. Полученият крем се разпределя върху оризовата смес. Охлажда се.
- 4.
Готовият десерт се украсява с бадеми и настърган шоколад.
Септ. 2007
Още подобни рецепти
Коментари