Начало За нас Реклама Контакти

Шницел с пюре от целина и картофи

Снимка за Шницел с пюре от целина и картофи
50
Време за приготвяне: 50 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Ароматното фино пюре в тази рецепта е достойно допълнение на класическите телешки шницели.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 400 г телешко месо от бута до ябълката или контрафиле
  • 4 с. л. брашно
  • 1 разбито яйце
  • 1 с. л. вода
  • 8 с. л. галета
  • 2 с. л. масло
  • 2 с. л. олио
  •  сол и черен пипер на вкус
  • за пюрето: 
  • 800 г картофи
  • 200 г целина
  • 1 ч. ч. прясно мляко
  • 100 г студено масло
  • 1 връзка магданоз, нарязана на ситно, по желание  

Начин на приготвяне

  • 1.

    Месото се нарязва на 4 тънки парчета. Начукват се между 2 листа фолио за свежо съхранение. Поръсват се със сол и черен пипер на вкус, овалват се в брашното, след това в яйцето, разбито с водата и щипка сол. Овалват се в галетата.

  • 2.

    Пържат се в сгорещените масло и олио от двете страни до златисто. 

  • 3.

    Картофите и целината за пюрето се обелват и се слагат да се сварят. Отцеждат се и още горещи се пресоват или се смачкват с дървена лъжица. Добавя се врящото мляко . Пюрето се слага на огъня и непрекъснато се разбърква, докато стане гладко и пухкаво. Добавя се маслото и се разбърква, докато се поеме. Посолява се на вкус. Пюрето може да се оформи на топки, които да се овалят в нарязания на ситно магданоз. 

Подходящи типове вина
Септ. 2013
Още подобни рецепти
Коментари