Шишчета с чушки и сирене
В това предложение отдаваме дължимото на класическата комбинация от чушки и сирене, към която успешно се присъединяват зелени маслини и песто. Струва си да го изпробвате – освен че е безспорно вкусно, то се приготвя и изключително лесно.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 2 големи зелени чушки
- 2 големи червени чушки
- 2 големи жълти чушки
- 200 г биволско сирене
- 1 с. л. готово песто
- 2-3 с. л. зелени маслини с чушка
- 4 с. л. царевично бръшно
- 2 с. л. настърган пармезан
- шарен пипер на вкус
- 100 мл олио за пържене
Начин на приготвяне
- 1.
Сиренето се нарязва на малки кубчета и се разбърква с пестото. Оставя се да се маринова около 10 мин.
- 2.
Чушките се слагат да се изпекат във фурната. Обелват се и всяка се нарязва на 4-6 парчета. В основата на всяко се поставя по едно кубче сирене и се завива на рулце. Нанизват се на бамбукови шишчета, като се редуват с маслини.
- 3.
Смесват се царевичното брашно и пармезана. Всяко шишче се овалва в сместа и се изпържва в сгорещеното олио.
- 4.
Сервират се горещи със свежа салата.