Шишчета от скариди в билкова марината
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино
Хармонията от пресни зелени подправки, кимион, цитрусови аромати, умами от соевия сос и наперения мирис на чесъна вместо да прикрие сладко-морския характер на скаридите, го въздига и запраща право в мозъчната зона на удоволствието.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 20 скариди, обелени
- ½ връзка магданоз
- ½ връзка босилек
- 60 мл зехтин
- 3 с. л. лимонов сок
- 3 с. л. портокалов сок
- 3 с. л. соев сос
- 2 щипки смлян кимион
- 2 скилидки чесън, пресовани
- черен пипер
Начин на приготвяне
- 1.
Пасират се заедно магданозът, босилекът, зехтинът, лимоновият, портокаловият сок, соевият сос, кимионът и чесънът.
- 2.
Скаридите се слагат в половината от маринатата и се оставят в хладилника 20 мин.
- 3.
Нанизват се на шишчета.
- 4.
Пекат се в загрят грил тиган или на грил от двете страни, докато се зачервят и порозовеят. Сервират се горещи с останалата марината и пресен хляб.
Подходящи типове вина
Септ. 2015
Още подобни рецепти
Коментари