Шишчета от скариди с босилеков сос
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино
Когато храната говори, всеки остава безмълвен. Опитайте тази рецепта с чаша розе и се вслушайте в шепота на ароматите на море, цитруси и босилек.
СъставНеобходими продукти за 20 броя
- 20 едри скариди, почистени
- 5 резена прошуто или бекон
- за маринатата:
- 4 с. л. зехтин
- 1 ч. л. лимонов сок
- 1 ч. л. настъргана кора от лимон
- 1 ч. л. копър, нарязан на ситно
- шарен пипер
- за соса:
- ½ ч. ч. нарязан пресен босилек
- 1 ч. ч. нарязан пресен спанак
- 2 с. л. портокалов сок
- 1 с. л. оризов оцет
- 1 ч. л. мед
- 1 ч. л. настърган джинджифил
- 1 скилидка чесън, нарязана
- 2 с. л. зехтин
- 1 ч. л. лют сос, по желание
Начин на приготвяне
- 1.
Смесват се зехтинът, лимоновият сок, кората от лимон, копърът и шареният пипер. Почистените скариди се слагат за 30 мин. в маринатата и се нанизват на шишчета.
- 2.
Резените прошуто се разделят на две по дължина и с тях се увиват скаридите. Набождат се на шишчетата.
- 3.
Изпичат се на грил или грил-тиган на умерен огън, докато добре се зачервят.
- 4.
За соса всички продукти се смесват и се пасират заедно. Посолява се на вкус.
Подходящи типове вина
Авг. 2011
Още подобни рецепти
Коментари