Шишчета от миди и бекон

40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино
Изглежда шишчетата са измислени, за да могат лесно да се държат в ръка, докато с другата поднасяме чашата към устата. А тази рецепта е измислена, за да не бъде лишено някое парти с морска тематика от вкуса на мидите и босилека.
СъставНеобходими продукти за
- 400 г по-едри сварени миди
- 200 г бекон, нарязан на тънки ивици
- за соса:
- ½ ч. ч. нарязан пресен босилек
- 1 ч. ч. нарязан пресен спанак
- 2 с. л. портокалов сок
- 2 с. л. ябълков оцет
- 1 ч. л. кафява захар
- 1 с. л. настърган джинджифил
- 1 скилидка чесън
- 6 с. л. зехтин
- 1 с. л. лют сос
- 1 с. л. сос от стриди, по желание
- сол на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Мидите се нанизват на шишчетата, като се редуват с резенчетата бекон.
- 2.
Сосът се приготвя, като всички съставки се смесват и се пасират заедно.
- 3.
Шишчетата се заливат с лъжичка от соса и се пекат на загрят грил или грил-тиган, докато се зачервят. Сервират се с останалия сос.
Необходимите продукти са за 10 броя.
Подходящи типове вина
Септ. 2010
Още подобни рецепти
Коментари