Начало За нас Реклама Контакти

Шишчета от брюкселско зеле

Снимка за Шишчета от брюкселско зеле
20
Време за приготвяне: 20 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Брюкселското зеле с фотогеничния си вид сякаш непрекъсното моли да бъде забучено на шиш. Ние се смилихме над него и го запознахме с няколко парчета прошуто, за да изкара в приятна компания последните си моменти, преди да бъде сладко изконсумирано.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 500 г брюкселско зеле
  • 100 г прошуто или бекон
  • 1 лимон
  • 3 скилидки чесън
  • 4 с. л. зехтин
  •  сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Брюкселското зеле се слага да се свари за 4 мин. във вряща подсолена вода. Веднага се премества във вода с лед, за да не загуби свежия си цвят. Подсушава се.

  2. 2.

    Бамбукови шишчета се накисват за 20 мин. в студена вода. На всяко шишче се нанизват по 3-4 зелчици, като между тях се слага прошутото.

  3. 3.

    Смесват се ситно настърганата кора и сокът на лимона, смачканите скилидки чесън и зехтинът. Шишчетата се намазват с част от сместа и се изпичат в загрят грил-тиган от всички страни. Когато са готови, отново се намазват с чесновия сос.


Подходящи типове вина
Март 2010
Още подобни рецепти
Коментари