Шиш кебап
Рецептите за шиш кебап обикновено изискват скара, но нашето по-сочно предложение се изпържва за кратко време.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 600 г телешко месо
- 3 домата
- 1 глава лук, нарязана на кръгчета
- 1 патладжан
- 1 червена чушка
- 1 зелена чушка
- 3 с. л. масло
- 2 с. л. олио
- 2 ч. ч. телешки бульон
- 2 яйца
- 1 с. л. брашно
- 1 ч. л. червен пипер
- сол и черен пипер на вкус
-
8 дървени шишчета
Начин на приготвяне
- 1.
Шишчетата се накисват за един час в студена вода. Месото се нарязва на малки кубчета и се посолява. Доматите и патладжанът също се нарязват на кубчета. Патладжанът се посолява и след 15 мин. се измива от горчивия сок. Чушките се нарязват на парчета.
- 2.
На шишовете се нанизват парчета от месото, лукът, патладжанът, чушките и доматите.
- 3.
Нанизаните шишчета се изпържват в половината смесените масло и олио, добавят им се телешкият бульон, сол и черен пипер на вкус и се оставят за 40 мин. да се задушат.
- 4.
Разбиват се яйцата с брашното и червеният пипер. Шишчетата се отцеждат, потопят се в яйчната смес и отново се изпържват в останалата мазнина. Сервират се с прясна салата и топъл хляб.