Начало За нас Реклама Контакти

Щрудел от агнешко месо със спанак

Снимка за Щрудел от агнешко месо със спанак
70
Време за приготвяне: 70 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Великолепно приложение на агнешкото месо в комбинация със свеж спанак. Рецептата е обогатена с гъби, чушка и лук и е чудесно нестандартно предложение за предстоящите празници.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 400 г нарязано на ситно или смляно агнешко месо
  • 1 глава лук, нарязан на ситно
  • 3 с. л. олио
  • 200 г ситно нарязани гъби
  • 2 с. л. горчица
  • 200 г спанак
  • 1 с. л. MAGGI® Вълшебен вкус 10 зеленчука
  • 1 печена червена чушка
  • 2 с. л. нарязан пресен джоджен
  • ½ ч. ч. трохи от хляб
  • 6 кори за баница
  • 3 с. л. топено масло
  • 1 с. л. сусам

Начин на приготвяне

  1. 1.

    В загрятото олио се запържва лукът до златисто и се прибавя месото. Разбърква се на силен огън 5-10 мин.

  2. 2.

    Прибавят се гъбите, чушката, ситно нарязаният спанак и MAGGI® Вълшебен вкус 10 зеленчука. След 5 мин. се отстранява от огъня и се слагат горчицата, джодженът и трохите.

  3. 3.

    Корите за баница се намазват с масло и се слепват по три. В основата на всяка тройна кора се слага половината плънка и се завива на стегнато руло.

  4. 4.

    Рулата се намазват с масло, поръсват се със сусам и се слагат да се пекат за 40 мин. на 180°С, докато се зачервят добре от всички страни. Щруделът се сервира нарязан на парчета.


Галерия
Апр. 2008
Още подобни рецепти
Коментари