Щрудел от агнешко месо със спанак
Великолепно приложение на агнешкото месо в комбинация със свеж спанак. Рецептата е обогатена с гъби, чушка и лук и е чудесно нестандартно предложение за предстоящите празници.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 400 г нарязано на ситно или смляно агнешко месо
- 1 глава лук, нарязан на ситно
- 3 с. л. олио
- 200 г ситно нарязани гъби
- 2 с. л. горчица
- 200 г спанак
- 1 с. л. MAGGI® Вълшебен вкус 10 зеленчука
- 1 печена червена чушка
- 2 с. л. нарязан пресен джоджен
- ½ ч. ч. трохи от хляб
- 6 кори за баница
- 3 с. л. топено масло
- 1 с. л. сусам
Начин на приготвяне
- 1.
В загрятото олио се запържва лукът до златисто и се прибавя месото. Разбърква се на силен огън 5-10 мин.
- 2.
Прибавят се гъбите, чушката, ситно нарязаният спанак и MAGGI® Вълшебен вкус 10 зеленчука. След 5 мин. се отстранява от огъня и се слагат горчицата, джодженът и трохите.
- 3.
Корите за баница се намазват с масло и се слепват по три. В основата на всяка тройна кора се слага половината плънка и се завива на стегнато руло.
- 4.
Рулата се намазват с масло, поръсват се със сусам и се слагат да се пекат за 40 мин. на 180°С, докато се зачервят добре от всички страни. Щруделът се сервира нарязан на парчета.