Шарени пълнени калмари
50
Време за приготвяне: 50 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 4 средни калмара
- 400 г картофи
- 100 г сварени моркови
- 200 г сварени броколи
- 1 с. л. натрошено сирене тип дунавия
- 2 белтъка
- 4 с. л. трохи от хляб
- 1 ч. л. паста от аншоа
- 1 скилидка чесън
- 1 щипка мащерка
- зехтин
- сол на вкус
- пипер на зърна
Начин на приготвяне
- 1.
Броколите и морковите се смачкват поотделно с вилица на пюре. В зеленото пюре се слагат единият белтък, 2 с. л. хлебни трохи, чесънът и пастата от аншоа, сол и пипер на вкус, а към оранжевото пюре се слагат останалите трохи, сиренето, другият белтък и пипер на вкус. Калмарите се пълнят с двете пюрета, като се редуват. Тубите се затварят, като се защипват с бамбукови шишчета. Варят се на пара 8 - 10 мин.
- 2.
Прави се гарнитура, като картофите се нарязват на много малки кубчета и се сортират с 2 с. л. зехтин и мащерка. Подправят се със сол и пипер на вкус.
Подходящи типове вина
Юли 2010
Още подобни рецепти
Коментари