Семия паясам
Ароматният десерт се приготвя едва ли не при всеки празничен повод в Керала. И има защо - вкусът му никога не може да се опише като обикновен или ежедневен. Рецептата е приготвена от Хосе Фернандес от HRC Кулинарна академия.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 150 г гхи
- 20 г кашу
- 20 г стафиди
- 10 г бадеми
- 3 шушулки кардамон
- 250 г индийско фиде или турски кадаиф
- 1 л мляко
-
150 г захар
Начин на приготвяне
- 1.
Половината гхи се загрява и в него се сипват ядките, стафидите и кардамонът. Запържват се, докато кашуто леко покафенее.
- 2.
В друг съд се загрява останалото гхи и в него се запържва до златисто начупеното фиде. Сипва се млякото и се разбърква. Добавя се захарта и се оставя да ври, докато се посгъсти. Добавят се ядките и стафидите, разбърква се и се сервира.
Апр. 2013
Още подобни рецепти
Коментари