Начало За нас Реклама Контакти

Семия паясам

Снимка за Семия паясам
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна

Ароматният десерт се приготвя едва ли не при всеки празничен повод в Керала. И има защо - вкусът му никога не може да се опише като обикновен или ежедневен. Рецептата е приготвена от Хосе Фернандес от HRC Кулинарна академия.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 150 г гхи
  • 20 г кашу
  • 20 г стафиди
  • 10 г бадеми
  • 3 шушулки кардамон
  • 250 г индийско фиде или турски кадаиф
  • 1 л мляко
  • 150 г захар
     

Начин на приготвяне

  • 1.

    Половината гхи се загрява и в него се сипват ядките, стафидите и кардамонът. Запържват се, докато кашуто леко покафенее.

  • 2.

    В друг съд се загрява останалото гхи и в него се запържва до златисто начупеното фиде. Сипва се млякото и се разбърква. Добавя се захарта и се оставя да ври, докато се посгъсти. Добавят се ядките и стафидите, разбърква се и се сервира.
     


Апр. 2013
Още подобни рецепти
Коментари