Начало За нас Реклама Контакти

Салата с рукола и телешко

Снимка за Салата с рукола и телешко
20
Време за приготвяне: 20 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Приятната лютива горчивина на руколата е чудесно допълнение към сочното телешко бонфиле, съчетано с леката киселина на доматите и соления пармезан. Букетът от вкусове се завършва с апетитен сос от горчица, балсамико и зехтин.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 100 г рукола и листа от салата фризе
  • 400 г телешко бонфиле
  • 4 с. л. зехтин
  • 1 с. л. балсамов оцет
  • 1 с. л. горчица
  • 50 г пармезан
  • 2 домата, нарязани на кубчета или чери домати
  •   на вкус
  •   шарен пипер на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Филето се посолява, поръсва се с шарен пипер и се намазва със зехтин. Изпича се на грил или грил-тиган по 3 мин. от всяка страна. Нарязва се на тънки ивички.

  2. 2.

    Приготвя се сос, като се разбиват зехтинът, оцетът и горчицата. Добавя се сол на вкус.

  3. 3.

    Салатата се приготвя, като руколата се смесва с доматите, месото и тънки резенчета от пармезана. Залива се със соса.


Март 2008
Още подобни рецепти
Коментари