Салата с рукола и телешко
20
Време за приготвяне: 20 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино
Приятната лютива горчивина на руколата е чудесно допълнение към сочното телешко бонфиле, съчетано с леката киселина на доматите и соления пармезан. Букетът от вкусове се завършва с апетитен сос от горчица, балсамико и зехтин.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 100 г рукола и листа от салата фризе
- 400 г телешко бонфиле
- 4 с. л. зехтин
- 1 с. л. балсамов оцет
- 1 с. л. горчица
- 50 г пармезан
- 2 домата, нарязани на кубчета или чери домати
- на вкус
- шарен пипер на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Филето се посолява, поръсва се с шарен пипер и се намазва със зехтин. Изпича се на грил или грил-тиган по 3 мин. от всяка страна. Нарязва се на тънки ивички.
- 2.
Приготвя се сос, като се разбиват зехтинът, оцетът и горчицата. Добавя се сол на вкус.
- 3.
Салатата се приготвя, като руколата се смесва с доматите, месото и тънки резенчета от пармезана. Залива се със соса.
Март 2008
Още подобни рецепти
Коментари