Начало За нас Реклама Контакти

Салата с рукола и печени домати с пармезан

Снимка за Салата с рукола и печени домати с пармезан
25
Време за приготвяне: 25 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Леко горчивата рукола се комбинира със запечената сладост на доматите и комплексния вкус на пармезана, за да създаде от рецептата на Виолета Шейтанова от блога merudia.bg необичайна и впечатляваща салата.

СъставНеобходими продукти за 2 порции

  1. 5 домата
  2. 50 г рукола
  3. 2-3 с. л. настърган пармезан
  4. 12 маслини каламата
  5. 2 филийки хляб
  6. 1 с. л. балсамов оцет
  7. 1 ч. л. риган
  8. 1 ч. л. сминдух
  9. 1 ч. л. червен пипер
  10.  сок от ½ лимон
  11.  зехтин
  12.  сол и шарен пипер на вкус
     

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Филийките се нарязват на кубчета и се заливат с 2-3 с. л. зехтин. Поръсват се със сол, червен пипер, риган, сминдух и се объркват, за да може подправките да се разпределят навсякъде. Запичат се във фурна до златисто.

  2. 2.

    Доматите се разрязват на две и се посоляват. Грил-тиган се загрява и се намазва със зехтин. Доматите се нареждат върху него и се запичат 4-5 минути. След това се обръщат за още 3 минути.

  3. 3.

    Дръжките на руколата се махат. Руколата се нарежда в чиния, отгоре се слагат запечените домати и маслините. Салатата се залива с дресинг от лимоновия сок, балсамовия оцет, зехтин, сол и шарен пипер. Върху доматите се добавя и настърганият пармезан. Най-отгоре се слагат крутоните. 


Подходящи типове вина
Юли 2013
Още подобни рецепти
Коментари