Салата с печено телешко месо
60
Време за приготвяне: 60 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино
Малките кръгли чери домати са не само много красиви, а и прекрасни на вкус. Ще се убедите в това, когато ги комбинирате с леко изпеченото телешко филе и другите съставки на тази свежа салата.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 500 г телешко филе или готово печено месо
- 1 зелена салата
- 200 г чери домати или обикновени домати
- 2 обелени и нарязани на кубчета краставици
- 3 с. л. сварен зрял фасул или от консерва
- 1 червен лук, нарязан
- 1 с. л. нарязан пресен джоджен или мента
- за заливката:
- 2 с. л. лимонов сок
- 2 с. л. зехтин
- 3 с. л. нарязан магданоз
- 3 с. л. лек соев сос
- 1 ч. л. настъргана лимонова кора
Начин на приготвяне
- 1.
Месото се разрязва на две и се изпича на скара или на леко намазан с мазнина загрят грил-тиган за по 2-3 мин. от всяка страна или до готовност. Оставя се да се охлади.
- 2.
В плато се подреждат нарязаната салата, доматите, краставиците, лукът и джодженът. Месото се нарязва на тънки лентички и се подрежда върху зеленчуците.
- 3.
Всички съставки за заливката се смесват и с нея се овкусява салатата.
Ян. 2002
Още подобни рецепти
Коментари