Салата с айсберг, моцарела, авокадо и кедрови ядки
15
Време за приготвяне: 15 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино
Великолепна пролетна салата, в която си партнират авокадо и свежа моцарела, допълнени от хрупкави кедрови ядки. Дресингът е прост, но изключително сполучлив – комбинация от горчица, мед, зехтин и оцет.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 1 салата айсберг
- 1 зряло авокадо
- 100 г моцарела
- 50 г кедрови ядки или орехи
- 3 с. л. зехтин
- 1 ч. л. горчица
- 1 ч. л. мед
- 1 ч. л. оцет
- за гарниране:
- 4 ягоди
- листа от радикио
- див лук
Начин на приготвяне
- 1.
Салатата се накъсва на парченца. Разбърква се с моцарелата, нарязана на кубчета и обеленото и нарязано авокадо.
- 2.
Разбиват се зехтинът, горчицата, медът и оцетът. Салатата се залива със соса и се поръсва с ядките. Може да се поднесе в лист от радикио с няколко ягоди.
Май 2008
Още подобни рецепти
Коментари