Начало За нас Реклама Контакти

Салата с айсберг, моцарела, авокадо и кедрови ядки

Снимка за Салата с айсберг, моцарела, авокадо и кедрови ядки
15
Време за приготвяне: 15 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Великолепна пролетна салата, в която си партнират авокадо и свежа моцарела, допълнени от хрупкави кедрови ядки. Дресингът е прост, но изключително сполучлив – комбинация от горчица, мед, зехтин и оцет.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 1 салата айсберг
  • 1 зряло авокадо
  • 100 г моцарела
  • 50 г кедрови ядки или орехи
  • 3 с. л. зехтин
  • 1 ч. л. горчица
  • 1 ч. л. мед
  • 1 ч. л. оцет
  • за гарниране:
  • 4 ягоди
  • листа от радикио
  •   див лук

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Салатата се накъсва на парченца. Разбърква се с моцарелата, нарязана на кубчета и обеленото и нарязано авокадо.

  2. 2.

    Разбиват се зехтинът, горчицата, медът и оцетът. Салатата се залива със соса и се поръсва с ядките. Може да се поднесе в лист от радикио с няколко ягоди.


Май 2008
Още подобни рецепти
Коментари