Салата Ривиера
20
Време за приготвяне: 20 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино
Хрупкавите орехи, силният пикантен вкус на синьото сирене и благият сладко-кисел дресинг винаги превръщат една свежа салата в истинско удоволствие за небцето. Рецептата е едно от разнообразните италиански предложения за салати в менюто на софийския ресторант Osteria da Rado.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 300 г зелена салата
- 120 г червена салата
- 160 г авокадо
- 120 г синьо сирене
- 80 г орехи
- 160 г чери домати
- за дресинга:
- 20 г мед
- 20 мл балсамов оцет
-
60 мл зехтин
Начин на приготвяне
- 1.
Салатите се измиват, подсушават се и се накъсват.
- 2.
Добавят се нарязаните на кубчета авокадо и синьо сирене, изпечените орехи, нарязаните чери домати и се разбърква добре.
- 3.
Медът, балсамовият оцет и зехтинът се разбиват заедно с тел, салатата се залива с дресинга и внимателно се разбърква.
Подходящи типове вина
Апр. 2013
Още подобни рецепти
Коментари