Начало За нас Реклама Контакти

Салата Ривиера

Снимка за Салата Ривиера
20
Време за приготвяне: 20 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Хрупкавите орехи, силният пикантен вкус на синьото сирене и благият сладко-кисел дресинг винаги превръщат една свежа салата в истинско удоволствие за небцето. Рецептата е едно от разнообразните италиански предложения за салати в менюто на софийския ресторант Osteria da Rado.
 

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 300 г зелена салата
  2. 120 г червена салата
  3. 160 г авокадо
  4. 120 г синьо сирене
  5. 80 г орехи
  6. 160 г чери домати
  7. за дресинга:
  8. 20 г мед
  9. 20 мл балсамов оцет
  10. 60 мл зехтин
     

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Салатите се измиват, подсушават се и се накъсват.

  2. 2.

    Добавят се нарязаните на кубчета авокадо и синьо сирене, изпечените орехи, нарязаните чери домати и се разбърква добре.

  3. 3.

    Медът, балсамовият оцет и зехтинът се разбиват заедно с тел, салатата се залива с дресинга и внимателно се разбърква.
     


Подходящи типове вина
Апр. 2013
Още подобни рецепти
Коментари