Начало За нас Реклама Контакти

Салата от рукола, киви и халуми

Снимка за Салата от рукола, киви и халуми
20
Време за приготвяне: 20 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Гърците като истински средиземноморци са големи почитатели на всякакви зелени салати от различни зеленчуци. В тази рецепта освен маруля има и спанак и рукола, както и възсоленото тамошно сирене халуми. Узото идва само на масата. А виното е по желание.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 1 ч. ч. рукола
  2. 1 ч. ч. свежи листа от спанак
  3. 3 ч. ч. накъсани листа от зелена салата
  4. 4 киви
  5. 4 с. л. лешници, запечени
  6. 1 глава червен лук, нарязана на тънки полумесеци
  7. 100 г сирене тип халуми
  8. за дресинга:
  9. 1 с. л. балсамов оцет
  10. 4 с. л. зехтин
  11. 4 с. л. портокалов сок
  12. 1 с. л. горчица
  13. 1 ч. л. течен мед
  14.  сол на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Руколата се разбърква със зелената салата, спанака, нарязаното киви, лука и лешниците.

  2. 2.

    Разбиват се заедно оцетът, зехтинът, портокаловият сок, горчицата, медът и се посолява на вкус.

  3. 3.

    Сиренето се нарязва на 4 тънки резена, намазват се със зехтин и се запичат от двете страни на грил или грил-тиган.

  4. 4.

    Преди сервиране салатата се овкусява със заливката и се поднася със сиренето.

  5.  

Подходящи типове вина
Окт. 2010
Още подобни рецепти
Коментари