Салата от печени тиквички и чушки със сирене

Предлагаме ви лесна и бърза салата, с която можете да върнете спомена за лятото, като отново се насладите на вкуса на тиквичките. Те са поднесени с овче сирене, лук, чушки и ароматна средиземноморска марината с розмарин, чесън и сушени домати.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 4 тиквички
- 4 чушки
- 1 глава лук
- 6 с. л. зехтин
- 1 ч. л. розмарин, нарязан на ситно
- 1 с. л. MAGGI® Вълшебен вкус Градински подправки
- 3-4 сушени домата, нарязани на ситно
- 2 с. л. лимонов сок
- 1 скилидка чесън, нарязана на ситно
- 1 ч. л. настъргана лимонова кора
- 200 г овче сирене
- 2 с. л. нарязан магданоз за гарниране
- 2 с. л. кълнове от ряпа за гарниране (по желание)
Начин на приготвяне
- 1.
Тиквичките се нарязват по дължина на филии с дебелина около 5 мм, без да се белят.
- 2.
Чушките и лукът се нарязват на кръгчета с дебелина 1 см.
- 3.
Приготвя се марината, като се смесват зехтинът, розмаринът, лимоновият сок, чесънът, сушените домати, лимоновата кора и MAGGI® Вълшебен вкус Градински подправки. Разбърква се добре и с получената смес се заливат нарязаните тиквички, чушки и лук. Оставят се да се мариноват 10-30 мин.
- 4.
Зеленчуците се пекат по 2-3 мин. от всяка страна върху загрят грил или грил-тиган, като маринатата се запазва.
- 5.
Изпечените зеленчуци се заливат със запазената марината и се гарнират с натрошеното сирене и нарязан магданоз.
Вариации:
1. Направете салатата с патладжани.
2. Добавете и печени гъби.
3. Гарнирайте с моцарела или с настърган кашкавал.