Салата от нар и леща
15
Време за приготвяне: 15 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино
Очевидните близкоизточни мотиви в тази салата я правят освен засищаща и приятно екзотична и вълнуваща.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 2 ч. ч. сварена леща
- 1 нар
- 1 връзка магданоз, ситно нарязан
- 2 с. л. ябълков оцет
- ½ ч. л. смлян кимион
Начин на приготвяне
- 1..
Зрънцата на нара се оронват. Това най-лесно става в дълбок съд със студена вода, като ръцете и нарът се държат под водата. Така нарът не пръска.
- 2..
Смесват се зърната, лещата и магданозът.
- 3..
Приготвя се заливка за салатата от оцета, кимиона, ⅓ ч. л. морска сол, 3 с. л. растителна мазнина. Всичко се обърква и се поднася.
Подходящи типове вина
Ян. 2014
Още подобни рецепти
Коментари