Салата от нахут и пушена пъстърва
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино
Нахутът придава приятен ядков вкус на тази салата. За да се свари сух нахут, първо се накисва за една нощ в студена вода, прецежда се и се вари 50 - 60 мин. на слаб огън.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 1 зелена салата или рукола
- 400 г сварен нахут или сварен зрял фасул
- 125 г козе сирене
- 1 глава червен лук, нарязана на полумесеци
- 250 г филе от пушена пъстърва или друга пушена риба
- 2 с. л. нарязан босилек или магданоз
- 1 червена печена чушка, нарязана на ивички
- за соса:
- 100 г кисело мляко
- 1 ч. л. нарязан пресен джоджен
- 1 ч. л. млян кимион
- 1 ч. л. мед
- 1 с. л. лимонов сок
Начин на приготвяне
- 1.
На дъното на салатиера се слагат листата рукола или зелена салата, отгоре се слагат нахутът, лукът, чушката и нарязаното на шайби сирене. Завършва се с рибата, накъсана на парченца и босилека.
- 2.
Съставките за соса се смесват, залива се салатата и се поднася.
Подходящи типове вина
Юли 2011
Още подобни рецепти
Коментари