Начало За нас Реклама Контакти

Салата от червено цвекло и сирене с чесново-портокалов сос

Снимка за Салата от червено цвекло и сирене с чесново-портокалов сос
60
Време за приготвяне: 60 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Червеното цвекло е един от кулинарните дарове на студените месеци, които незаслужено остават в сянка. Освен че е вкусно и полезно, то чудесно се съчетава с други продукти, пример за което е тази интересна и ефектна салата.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 2 средни глави червено цвекло
  • 1 с. л. сол
  • 2 с. л. оцет
  • 1 с. л. захар
  • 300 г овче сирене
  • 1 с. л. зехтин Екстра Върджин
  • 1 ч. л. риган
  • 1/2 портокал, нарязан на филета
  • за заливката:
  • 4 с. л. зехтин Екстра Върджин
  • 2 с. л. сок от портокал
  • 1 с. л. сок от лимон
  • 1 скилидка чесън, пресована
  • 2 с. л. нарязан магданоз
  • за гарниране:
  • 1 с. л. кедрови ядки или препечен белен слънчоглед

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Обеленото цвекло се слага да се свари във водата със солта за около 30 мин. Добавят се оцетът и захарта и се вари още 10 мин. Нарязва се на съвсем тънки кръгчета. От тях с помощта на форми за бисквити могат да се изрежат различни форми.

  2. 2.

    Сиренето се нарязва на парчета с дебелина 5 мм и се поръсва с малко зехтин и риган.

  3. 3.

    Заливката се приготвя, като всички продукти се пасират заедно.

  4. 4.

    Салатата се поднася, като се редуват парчета сирене, червено цвекло и филета от портокал, полети със зеления сос и поръсени с ядки.


Февр. 2009
Още подобни рецепти
Коментари