Салата капрезе с ягоди
20
Време за приготвяне: 20 минути
I
Степен на трудност - Лесна
В кухнята понякога стават чудеса. Като тази вариация на прословутата салата от Капри, в която доматите са заменени с ягоди, чиято сладост се балансира от руколата и черния пипер.
СъставНеобходими продукти за 6 - 8 порции
- 1 салата айсберг
- 100 г рукола
- 300 г малки топки моцарела
- 500 г ягоди, нарязани на резенчета
- 3 стръка пресен лук, нарязан
- 10 листа пресен босилек
- за дресинга:
- 8 с. л. зехтин
- 3 с. л. балсамов оцет
- ½ ч. л. морска сол
- прясно смлян черен пипер
- 1 ч. л. мед
- за поднасяне:
- чаши за маргарита
- 1 ч. л. мед
- 2 с. л. малдонска, хималайска или розова сол
Начин на приготвяне
- 1.
Ръбовете на чашите се намазват с меда и се топват в солта.
- 2.
За дресинга всички продукти се смесват заедно.
- 3.
За салатата айсбергът се накъсва на малки парченца и се разбърква с руколата, лука, моцарелата и ягодите. Разбърква се с дресинга и се разпределя в чашите.
- 4.
Във всяка чаша може да се сложи шишче с моцарела и цяла ягода, поръсена с прясно смлян черен пипер и капка редуциран балсамов оцет.
Галерия
Май 2016
Още подобни рецепти
Коментари