Начало За нас Реклама Контакти

Рулца от пъстърва с песто

Снимка за Рулца от пъстърва с песто
50
Време за приготвяне: 50 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Деликатният вкус на пъстървата се развива по неочакван и пленителен начин, когато се съчетае с искрящите италиански аромати на босилека и финокиото.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 2 пъстърви
  2.  сол и шарен пипер на вкус
  3. 4 листа от пресен лук
  4. за пестото:
  5. 1 връзка босилек
  6. 100 мл зехтин Extra Virgin
  7. ½ ч. ч. запечени орехови ядки
  8. 50 г настъргано пармиджано
  9. 1 малка скилидка чесън, пресована
  10. ⅓ ч. л. морска сол
  11. за гарниране:
  12. 1 финокио
  13. 4 зелени аспержи
  14. 1 портокал, нарязан на филенца
  15. 1 с. л. червен лук, ситно нарязан
  16. 3 с. л. зехтин
  17. 2 с. л. естрагонов винен оцет
  18. ⅓ ч. л. морска сол
     

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Всички продукти за пестото се пасират заедно.

  2. 2.

    Листата от пресния лук се заливат с вряща вода, отцеждат се и се обливат със студена вода, за да не загубят свежия си зелен цвят.

  3. 3.

    Рибата се филетира и всяко филе се почиства внимателно от костите. Леко се посолява и се поръсва с шарен пипер. Всяко филе се намазва с песто, завива се на стегнато руло, като се започне от по-дебелия край, и се връзва с перо от лук.

  4. 4.

    За гарнитурата финокиото се нарязва на много тънки резени. Аспержите се нарязват на дълги тънки ивици и се пускат във вряща подсолена вода за 2 мин., отцеждат се и се заливат със студена вода. Подсушават се.

  5. 5.

    За дресинга се смесват се зехтинът, морската сол, оцетът и лукът.

  6. 6.

    Рибата се слага във фурна, загрята на 180° С за 10 - 12 мин. или докато леко се зачерви.

  7. 7.

    Нарязаните зеленчуци се разпределят в чинии, поръсват се с дресинга и отгоре се слага по едно рулце от рибата.
     


Подходящи типове вина
Апр. 2013
Още подобни рецепти
Коментари