Розова крем супа с оризови топчета
Колекцията от зеленчуци, препечените и опушени акценти заради сиренето и оригиналната обработка на зелето и лука, както и хитрите оризови топчета в тази рецепта донесоха награда на Жулиета Лозева в кръг 14 на кулинарния конкурс на МЕНЮ. Не трябва да се забравят и чудесния вкус и красивия цвят на нейната супа.
СъставНеобходими продукти за 4
- 200 г зеле, едро нарязано
- 100 г лук, едро нарязан
- 50 мл олио
- 200 г червено цвекло, едро нарязано
- 100 г моркови, едро нарязани
- 100 г тиквичка, едро нарязанa
- 200 г картофи, едро нарязани
- 2 л зеленчуков бульон
- 100 г ориз
- 100 г пушено сирене
Начин на приготвяне
- 1.
В дълбока тенджера се слагат лукът и зелето без мазнина. След като се позапекат, се добавя олиото, а после и всички останали зеленчуци. Задушават се леко и се налива зеленчуковият бульон. Оставя се да поври 15 мин. и се добавя сол на вкус.
- 2.
След 10 мин. супата се пасира до гладко. Внимавайте с бульона, за да не стане рядка супата.
- 3.
Оризът се сварява за 10 мин. в 500 мл вода и се отцежда. Още топъл се смесва с пушеното сирене - благодарение на топлината лесно се оформят топчета.
- 4.
Супата във всяка купичка се гарнирана с по 3-4 топчета и зелена подправка по ваш избор. Сервира се с препечен хляб.
Идея: Оризовите топчета могат да се заменят с пилешко месо, бяло сирене, кашкавал и др. Можете да добавите и 1 с. л. заквасена сметана за плътност.