Рошави патладжани на фурна
60
Време за приготвяне: 60 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино
С тази рецепта за печен патладжан нашата читателка Милена Генева спечели комплект от тенджера и тиган. :)
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 3 големи патладжана, нарязани на филии с дебелина 1 см
- за пастообразната панировка
- 2 ч. ч. гъсто кисело мляко
- 2 с. л. маслинова паста
- 1 ч. л. чесън на прах
- ½ ч .л. канела
- сол на вкус
- за сухата панировка
- 1 ч. ч. картофено пюре на люспи
- 1 ч. ч. галета
- 1 с. л. настърган пармезан
- 1 ч. л. кимион
- 1 ч. л. червен пипер
- сол на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Патладжаните се запичат леко на грил-тиган, колкото да придобият онези апетитни черни чертички като от скара. Оставят се да се поохладят.
- 2.
От продуктите за пастообразната панировка се приготвя хомогенна смес.
- 3.
Смесват се добре и съставките за сухата панировка.
- 4.
Филиите патладжан се потапят в пастата, а после се овалват в сухата панировка.
- 5.
Подреждат се в тава върху хартия за печене и се пекат 30-40 мин. в предварително загрята до 220° С фурна.
Подходящи типове вина
Окт. 2010
Още подобни рецепти
Коментари