Начало За нас Реклама Контакти

Рошави патладжани на фурна

Снимка за Рошави патладжани на фурна
60
Време за приготвяне: 60 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

С тази рецепта за печен патладжан нашата читателка Милена Генева спечели комплект  от тенджера и тиган. :)

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 3 големи патладжана, нарязани на филии с дебелина 1 см
  2. за пастообразната панировка
  3. 2 ч. ч. гъсто кисело мляко
  4. 2 с. л. маслинова паста
  5. 1 ч. л. чесън на прах
  6. ½ ч .л. канела
  7.  сол на вкус
  8. за сухата панировка
  9. 1 ч. ч. картофено пюре на люспи
  10. 1 ч. ч. галета
  11. 1 с. л. настърган пармезан
  12. 1 ч. л. кимион
  13. 1 ч. л. червен пипер
  14.  сол на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Патладжаните се запичат леко на грил-тиган, колкото да придобият онези апетитни черни чертички като от скара. Оставят се да се поохладят.

  2. 2.

    От продуктите за пастообразната панировка се приготвя хомогенна смес.

  3. 3.

    Смесват се добре и съставките за сухата панировка.

  4. 4.

    Филиите патладжан се потапят в пастата, а после се овалват в сухата панировка.

  5. 5.

    Подреждат се в тава върху хартия за печене и се пекат 30-40 мин. в предварително загрята до 220° С фурна.


Подходящи типове вина
Окт. 2010
Още подобни рецепти
Коментари