Рьощи
Ако сте чули нещо за швейцарска кухня, вероятно е ставало дума за шоколад или сирена. А ако не е било за нито едно от двете, тогава са били споменати хрупкавите картофени палачинки рьощи.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 1 кг картофи
- 1 глава лук, нарязана на ситно
- 100 г бекон, нарязан на тънки ивици
- ¼ ч. л. настъргано индийско орехче
- 1 белтък, по желание
- 50 г краве масло
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Картофите се сваряват с кората за около 20 мин. Веднага се заливат със студена вода, за да се охладят. Обелват се и когато изстинат напълно, се настъргват на едро ренде.
- 2.
Настърганите картофи се разбъркват с лука, бекона, индийското орехче, солта и пипера.
- 3.
Маслото се сгорещява в тиган с незалепващо покритие. Сипва се картофената смес и се заглажда с шпатула, като леко се притиска. Оставя се на слаб огън около 10 мин., докато се зачерви добре. Обръща се внимателно и се запича и от другата страна до хрупкаво. Така приготвени рьощите са много хрупкави, но, ако ви е трудно да ги обръщате, прибавете 1 белтък към сместа.