Начало За нас Реклама Контакти

Рибно филе в кора

Снимка за Рибно филе в кора
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Рибата, изпечена в тесто, е едно от вълнуващите и специални кулинарни явления в България, което за съжаление се появява на трапезата почти само по Никулден. Но тази бърза рецепта лесно може да наруши това ограничение и да ни зарадва и без празничен повод. 

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 4 филета от пангасиус, тилапия, хек, треска или друга бяла риба
  2. 4 листа кори за баница
  3. 4 с. л. пресен лук, ситно нарязан
  4. 4 с. л. копър, ситно нарязан
  5. 4 с. л. масло
  6. 4 кръгчета лимон
  7. 1 с. л. сусам
  8.  сол и черен пипер на вкус
     

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Филетата се подсушават, нарязват се на дълги ивици, подправят се със сол и пипер на вкус. Върху всяко се слага по 1 с. л. от зеления лук, от копъра, от маслото и парче лимон.

  2. 2.

    Корите за баница се нарязват според дължината на рибните филета. Всяко парче риба се опакова в кора за баница. Отгоре се намазват с масло, поръсват се със сусам и се изпичат във фурна, загрята до 180°С за 20 мин.
     


Подходящи типове вина
Юни 2011
Още подобни рецепти
Коментари