Рибно филе в кора
Рибата, изпечена в тесто, е едно от вълнуващите и специални кулинарни явления в България, което за съжаление се появява на трапезата почти само по Никулден. Но тази бърза рецепта лесно може да наруши това ограничение и да ни зарадва и без празничен повод.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 4 филета от пангасиус, тилапия, хек, треска или друга бяла риба
- 4 листа кори за баница
- 4 с. л. пресен лук, ситно нарязан
- 4 с. л. копър, ситно нарязан
- 4 с. л. масло
- 4 кръгчета лимон
- 1 с. л. сусам
-
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Филетата се подсушават, нарязват се на дълги ивици, подправят се със сол и пипер на вкус. Върху всяко се слага по 1 с. л. от зеления лук, от копъра, от маслото и парче лимон.
- 2.
Корите за баница се нарязват според дължината на рибните филета. Всяко парче риба се опакова в кора за баница. Отгоре се намазват с масло, поръсват се със сусам и се изпичат във фурна, загрята до 180°С за 20 мин.