Рибена супа със зеленчуци
40
Време за приготвяне: 40 минути
II
Степен на трудност - Средна
Рибените чорби са гозби за сред природата - на морския бряг или край язовира, така че тази лесна рецепта с лекота пренася спокойствието на годишния отпуск в домашната кухня.
СъставНеобходими продукти за 6 порции
- 600 г филе от тилапия или шаран, нарязано на кубчета
- 2 с. л. зехтин
- 200 г моркови, нарязани на малки кубчета
- 200 г селъри или целина, нарязана на малки кубчета
- 1 ч. ч. пресни или замразени почистени дребни лукчета
- 1 тиквичка, нарязана на малки кубчета
- 1 с. л. MAGGI® Вълшебен вкус 10 зеленчука
- 1 дафинов лист
- 1 ч. л. девесил
- за гарниране:
- 2 с. л. нарязан копър
- 2 с. л. нарязан магданоз
- 6 с. л. зехтин
- 3 с. л. лимонов сок
- 1 малка зелена люта чушка
- 2 скилидки чесън, пресовани
Начин на приготвяне
- 1.
В загретия зехтин се слагат морковите, целината и лукчетата. Разбъркват се 4-5 мин. на умерен огън, докато започнат да се зачервяват. Добавя се тиквичката.
- 2.
Налива се 1,5 л гореща вода, добавят се MAGGI® Вълшебен вкус 10 зеленчука, дафиновият лист и рибата. Оставя се да къкри 15 мин. Супата се подправя с девесила.
- 3.
Смесват се заедно копърът, магданозът, зехтинът, лимоновият сок, чушката и чесънът. Може леко да се пасират. Супата се поднася със соса.
Авг. 2012
Още подобни рецепти
Коментари