Начало За нас Реклама Контакти

Рибена супа със зеленчуци

Снимка за Рибена супа със зеленчуци
40
Време за приготвяне: 40 минути
II
Степен на трудност - Средна

Рибените чорби са гозби за сред природата - на морския бряг или край язовира, така че тази лесна рецепта с лекота пренася спокойствието на годишния отпуск в домашната кухня. 

СъставНеобходими продукти за 6 порции

  1. 600 г филе от тилапия или шаран, нарязано на кубчета
  2. 2 с. л. зехтин
  3. 200 г моркови, нарязани на малки кубчета
  4. 200 г селъри или целина, нарязана на малки кубчета
  5. 1 ч. ч. пресни или замразени почистени дребни лукчета
  6. 1 тиквичка, нарязана на малки кубчета
  7. 1 с. л. MAGGI® Вълшебен вкус 10 зеленчука
  8. 1 дафинов лист
  9. 1 ч. л. девесил
  10. за гарниране:
  11. 2 с. л. нарязан копър
  12. 2 с. л. нарязан магданоз
  13. 6 с. л. зехтин
  14. 3 с. л. лимонов сок
  15. 1 малка зелена люта чушка
  16. 2 скилидки чесън, пресовани

Начин на приготвяне

  1. 1.

    В загретия зехтин се слагат морковите, целината и лукчетата. Разбъркват се 4-5 мин. на умерен огън, докато започнат да се зачервяват. Добавя се тиквичката.

  2. 2.

    Налива се 1,5 л гореща вода, добавят се MAGGI® Вълшебен вкус 10 зеленчука, дафиновият лист и рибата. Оставя се да къкри 15 мин. Супата се подправя с девесила.

  3. 3.

    Смесват се заедно копърът, магданозът, зехтинът, лимоновият сок, чушката и чесънът. Може леко да се пасират. Супата се поднася със соса.
     


Авг. 2012
Още подобни рецепти
Коментари