Начало За нас Реклама Контакти

Рибен кебап

Снимка за Рибен кебап
50
Време за приготвяне: 50 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Българска регионална кухняТова е една лесна и доста бърза за изпълнение тракийска рецепта за кебап от риба. Макар в средното течение на Марица "традиционно" да липсват морски представители на ихтиофауната, ако предпочитате тях в чиниите си, спокойно можете да ги подканите към фурната.

СъставНеобходими продукти за 4

  • 4 рибени филета
  • 2 с. л. брашно
  • 50 мл олио
  • 4 стръка праз, нарязани на колелца
  • 300 г домати, обелени и нарязани на ситно
  • 100 мл бяло вино
  • 4  мариновани чушки, нарязани на ивици
  • 2 с. л. нарязан на ситно магданоз
  • 5 зърна черен пипер
  • 100 мл кисело мляко
  • 50 г настърган кашкавал
  • 1 лимон
  • 4  люти чушки

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Филетата се нарязват на едри парчета. Посоляват се, поръсват се с брашно и се изпържват в сгорещеното олио.

  2. 2.

    В същата мазнина се слагат празът, след 2-3 мин. се добавят отцедените домати, виното, чушките, черният пипер и магданозът. Посолява се на вкус. След като всичко поври 3-4 мин., сместа се разпределя в гювечета. Отгоре се слага рибата.

  3. 3.

    Разбиват се яйцата с млякото и се изливат върху рибата. Поръсва се кашкавалът. Слага се по една люта чушка. Слага се да се пече около 20 мин. на 190° С.

Дек. 2009
Още подобни рецепти
Коментари