Рибен кебап
Българска регионална кухняТова е една лесна и доста бърза за изпълнение тракийска рецепта за кебап от риба. Макар в средното течение на Марица "традиционно" да липсват морски представители на ихтиофауната, ако предпочитате тях в чиниите си, спокойно можете да ги подканите към фурната.
СъставНеобходими продукти за 4
- 4 рибени филета
- 2 с. л. брашно
- 50 мл олио
- 4 стръка праз, нарязани на колелца
- 300 г домати, обелени и нарязани на ситно
- 100 мл бяло вино
- 4 мариновани чушки, нарязани на ивици
- 2 с. л. нарязан на ситно магданоз
- 5 зърна черен пипер
- 100 мл кисело мляко
- 50 г настърган кашкавал
- 1 лимон
- 4 люти чушки
Начин на приготвяне
- 1.
Филетата се нарязват на едри парчета. Посоляват се, поръсват се с брашно и се изпържват в сгорещеното олио.
- 2.
В същата мазнина се слагат празът, след 2-3 мин. се добавят отцедените домати, виното, чушките, черният пипер и магданозът. Посолява се на вкус. След като всичко поври 3-4 мин., сместа се разпределя в гювечета. Отгоре се слага рибата.
- 3.
Разбиват се яйцата с млякото и се изливат върху рибата. Поръсва се кашкавалът. Слага се по една люта чушка. Слага се да се пече около 20 мин. на 190° С.