Риба в гювече
60
Време за приготвяне: 60 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино
СъставНеобходими продукти за 5 порции
- 700 г филе от скумрия, мерлуза, хек
- 1 връзка пресен лук, нарязан на дребно
- 3-4 пресни домати, обелени и нарязани на дребно
- 3 яйца
- 60 г / ¼ ч. ч. олио
- 1 ч. ч. килело мляко с по-висока масленост
- 5 печени пиперки, нарязани на лентички
- 100 г настърган кашкавал
- 4 с. л. брашно
- 1 лимон
- 1 връзка магданоз
- сол на вкус
- пипер на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Рибните филета се нарязват на едри парчета, посоляват се, подправят се с черен пипер, панират се в брашно и се изпържват в загрятата мазнина.
- 2.
В 1 с.л. от същата мазнина се запържва пресният лук, прибавят се доматите, пиперките и половината от магданоза, нарязан на ситно. Подправя се със сол и пипер.
- 3.
В гювечета или голям огнеупорен съд за печене са разпределят филетата, покриват се със соса и си заливат с разбитите яйца с 1 с.л. брашно и киселото мляко. Поръсва се настърганият кашкавал и се запичат на силна фурна 20 мин., докато почервенее кашкавалът.
Ян. 2002
Още подобни рецепти
Коментари