Риба с орехов сос
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино
Комбинацията от риба и орехи е доказана класика, с която никога няма да сбъркате. В тази рецепта обаче тя е изведена до съвършенство, защото ядките са под формата на фин сос с копър, зехтин и лимон, който придава едновременно свеж и плътен вкус на печената риба.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 4 филета от хек, скумрия или друга морска риба
- 6 с. л. орехи
- 1 връзка копър, нарязан на ситно
- сок и кора от 1 лимон
- 4 с. л. зехтин
- 4 скилидки пресован чесън
- 1 к. л. черен пипер
- сол на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Рибата се посолява, поръсва се с черния пипер, половината лимонов сок и половината лимонова кора и 2 с.л. зехтин. Слага се да се пече 15 мин. на 190°С.
- 2.
През това време се стриват заедно в хаванче или се пасират копърът, орехите, останалият зехтин, лимонова кора, лимонов сок и малко сол.
- 3.
Изпечената риба се сервира със соса и резенчета лимон.
Дек. 2008
Още подобни рецепти
Коментари