Рафаело а ла Меню
Да, много по-лесно е хрупкавите бели бонбони с кокосови стърготини и бадеми да се купят от магазина, но ние знаем, че няма да устоите на изкушението сами да приготвите тези сферични хапки щастие.
СъставНеобходими продукти за 25 броя
- 25 запечени обелени бадема
- 100 мл подсладено кондензирано мляко
- 50 г кокосово, какаово или краве масло
- 250 г бял шоколад
- 2 с. л. кокосови стърготини
- за овалване:
- 1 ч. ч. натрошени вафлени кори, например от фунийки за сладолед, или натурален корнфлейкс
- 150 г бял шоколад
- 1 с. л. кокосово, какаово или краве масло
- 1 ч. ч. кокосови стърготини
Начин на приготвяне
- 1.
На водна баня се загряват маслото и кондензираното мляко, докато маслото се стопи и сместа добре се сгорещи. Добавя се към нарязания бял шоколад и се разбърква добре. Смесва се с кокосовите стърготини, охлажда се на стайна температура, докато леко започне да се втвърдява.
- 2.
От сместа се оформят топчици, в които се слага по един бадем и се овалват във вафлените кори. Слагат се да се втвърдят в хладилника.
- 3.
Белият шоколад за овалване се стопява заедно с маслото на водна баня и в него се потопяват бонбоните. Отцеждат се, овалват се в кокосови стърготини и се слагат да се втвърдят.