Начало За нас Реклама Контакти

Пъстърва върху целина в хартия

Снимка за Пъстърва върху целина в хартия
60
Време за приготвяне: 60 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Печенето в хартия осигурява много щадящо готвене за нежното месо на пъстървата, като в същото време много добре смесва ароматите и вкусовете на рибата, зеленчуците и подправките.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 4 филета пъстърва
  2. 90 мл зехтин
  3. 1 скилидка чесън, ситно нарязана
  4. 1 с. л. лимонов сок
  5. 1 с. л. копър, ситно нарязан
  6. 1 щипка фино настъргана лимонова кора
  7. 1 ч. л. пълнозърнеста горчица
  8. 1 средна глава целина
  9. 2 с. л. черни маслини, нарязани на шайби
  10.  сол и шарен пипер на вкус
     

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Смесват се добре зехтинът, чесънът, лимоновият сок, копърът, лимоновата кора и горчицата. Слага се сол на вкус.

  2. 2.

    Целината се обелва и се нарязва на резени с дебелина 0,5 см. Резените се пускат за 4 мин. да поврат в подсолена вода. Изваждат се и се подсушават. Слагат се да се мариноват в половината от овкусения зехтин, докато се подготви рибата.

  3. 3.

    С другата половина от маринатата се намазват филетата пъстърва и се оставят за 20 мин.

  4. 4.

    През това време целината се изпича на грил или грил-тиган от двете страни, докато се получат красиви линии.

  5. 5.

    Всяко парче риба, по ¼ от целината и от маслините се увиват в хартия за печене. Вижте как се прави това. Пакетчетата се пекат в загрята фурна на 180° С за 10 - 15 мин.
     


Подходящи типове вина
Март 2012
Още подобни рецепти
Коментари