Пъстърва с тиквички в сметанов сос
Опитайте нещо ново и ефектно с нашето рибно предложение за тази седмица. Просто завийте деликатните пъстърви с пресни тиквички и добавете още аромат с вкусния пълнеж и кадифения сос. Експериментирайте!
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 4 малки почистени пъстърви
- 1 с. л. краве масло
- 4 с. л. орехи, нарязани на ситно
- 1 настърган морков
- 1 стрък пресен чесън, нарязан на ситно
- 1 тиквичка
- за соса:
- 1 с. л. краве масло
- 1 с. л. брашно
- 1 ч. ч. гореща вода
- 1 кубче MAGGI Зеленчуков бульон
- 1 ч. ч. заквасена сметана
- 2 с. л. копър, нарязан на ситно
Начин на приготвяне
- 1.
Маслото се загрява и в него се запържват чесънът и морковът. Прибавят се орехите, разбъркват се леко, докато станат ароматни, и се посоляват малко. Тиквичката се нарязва на дълги и много тънки резени с помощта на картофобелачка.
- 2.
Рибите се напълват с ореховата смес и се покриват с резените тиквички.
- 3.
Сосът се приготвя, като маслото се сгорещява и в него се сипва брашното. Разбърква се няколко секунди и се налива горещата вода. Натрошава се кубчето MAGGI Зеленчуков бульон. Щом всичко заври и се сгъсти, се добавя сметаната. Разбърква се отново и се подправя с копъра. Рибите се подреждат в съд за печене и се заливат със соса. Запичат се 25 мин. във фурна, загрята до 190°С.