Начало За нас Реклама Контакти

Пъстърва с орехов сос

Снимка за Пъстърва с орехов сос
60
Време за приготвяне: 60 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Гъбите и орехите в соса на тази рецепта перфектно подчертават деликатния вкус на пъстървата без ни най-малко да го доминират.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 4 пъстърви
  2. 1 с. л. масло
  3. 1 с. л. зехтин Classic
  4. 1 с. л. Рустикана
  5. 2 с. л. брашно
  6. за соса:
  7. 1 с. л. масло
  8. 1 шушулка звезден анасон
  9. 100 г печурки, ситно нарязани
  10. 1 ч. ч. орехови ядки, едро натрошени и леко запечени
  11. 1 зелена люта чушка, ситно нарязана, по желание
  12. 1 червена чушка, ситно нарязана
  13. ½ ч. ч. сух вермут или бяло вино
  14. 2 с. л. магданоз, ситно нарязан
  15. 1 с. л. соев сос
  16. 1 с. л. лимонов сок
  17.  зърна от нар за гарниране, по желание
  18.  

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Пъстървите се филетират и се oвалват в брашното, смесено с Рустикана. Завиват се на рула с кожата навън. Закрепват се с памучен конец или клечки за зъби.

  2. 2.

    Маслото и зехтинът се сгорещяват и в тях се слагат рулцата, докато се зачервят от всички страни. Огънят се намалява и съдът се затваря с капак за 5 мин.

  3. 3.

    За соса в сгорещеното масло се слага анасоновата шушулка и се разбърква, докато се усети ароматът й. Слагат се гъбите и се бъркат, докато останат само на мазнина. Добавят се орехите и чушките. Разбъркват се 3-4 мин. Налива се вермутът и се оставя да се изпари алкохолът. Овкусява се с част от магданоза, соевия сос и лимоновия сок.

  4. 4.

    Рулцата пъстърва се гарнират със соса и зърна от нар.

  5.  

Подходящи типове вина
Февр. 2011
Още подобни рецепти
Коментари