Начало За нас Реклама Контакти

Пъстърва с фурми

Снимка за Пъстърва с фурми
45
Време за приготвяне: 45 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Обсебващата сладост на фурмите в тази рецепта е уравновесена чрез избора на подправки, така че пъстървата да успее да изяви рибната си същност напълно. С три думи: много е вкусно!

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 4 пъстърви
  • 1 с. л. масло
  • 2 с. л. фъстъчено олио
  • 2 щипки млян джинджифил
  • 2 щипки млян черен пипер
  • 1 щипка канела
  • 4 с. л. шамфъстък, едро натрошен
  • 1 морков, нарязан на малки кубчета
  • 1 малка глава лук, нарязана на ситно
  • 4 с. л. ориз
  • 2 пресни фурми, нарязани на ситно
  • 1 с. л. нарязан пресен кориандър или магданоз
  •  сол на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    В тиган се загряват маслото и олиото. Слагат се джинджифилът, пиперът, канелата, ядките, морковът и лукът и се запържват, докато леко се зачервят. Добавят се оризът и фурмите, разбърква се и се залива със 150 мл гореща вода или бульон. Посолява се на вкус.

  2. 2.

    Затваря се с капак и се оставя на много тих огън за 10 мин. Разбърква се с кориандъра.

  3. 3.

    Рибите се измиват и подсушават. Посоляват се леко и се напълват с оризовата смес. Намазват се с масло и се слагат да се пекат във фурна, загрята до 180° С за 20 мин.


Подходящи типове вина
Юни 2010
Още подобни рецепти
Коментари